Laminam je válcovaná keramika získaná mokrým drcením a rozemletím surovin typu jíly, žuly a metamorfované horniny s přítomností živců a jiných keramických pigmentů, zhutněná a spékaná o teplotě 1 200 °C v plynové peci a poté konstrukčně vyztužena přilepením inertního materiálu (textilie ze skelného vlákna) na spodní stranu. Desky odolávají poškrábání a hlubšímu oděru. Proto jejich povrch zůstává stále stejný i po častém mytí a intenzivním používání v kuchyňském prostředí.
Desky neobsahují žádný organický materiál, proto v kuchyňském prostředí dobře beze změny svého povrchu odolávají přímému kontaktu s horkými předměty, např. hrnci a jinými kuchyňskými potřebami. Nedovolí přichycení k povrchu bakteriím, plísním ani houbám.
K dispozici ve čtyřech typech povrchové úpravy: Naturale (přírodní), Lucidato (lesklá), Soft Touch (jemná) and Bocciardata (pemrlovaná, zdrsnělá).
Technický manuál